War Graves Week komt voor het eerst naar West-Zeeuws-Vlaanderen.

 

De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) brengt haar jaarlijkse "War Graves Week" naar de Gemeente Sluis.

 

War Graves Week is een initiatief om mensen uit de lokale gemeenschap aan te moedigen om samen te komen en het oorlogserfgoed bij hen in de buurt te ontdekken. Ze leren over de verhalen van degenen die door de CWGC in Aardenburg worden herdacht en over de vaardigheden, toewijding en expertise van de CWGC- medewerkers en vrijwilligers die zich inzetten om hun herinnering levend te houden.

 

Het thema van War Graves Week 2024 is "WWII - Sharing their stories".

De Stichting Operation Switchback plaatst van 13 t/m 17 mei 2024 foto's en uitleg bij de 7 graven van het CWGC - plot op de Algemene Begraafplaats van Aardenburg.

Op zondag 12 mei, om 19u onthult een historicus de pakkende persoonlijke verhalen van de mannen die hier begraven liggen.

 

2024 is een belangrijke herdenkingsjaar en de CWGC heeft de campagne the Legacy of Liberation gelanceerd om de 80e verjaardag van verschillende cruciale momenten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de verf te zetten. Van Kohima en Imphal tot de D-Day Landingen, de Legacy of Liberation herinnert aan deze opmerkelijke gebeurtenissen en War Graves Week is jouw kans om meer te weten te komen over de verhalen van onze lokale en internationale helden.

 

Director General van de CWGC, Claire Horton, zei: "Achter elke naam op een oorlogsgraf of gedenkteken zit een menselijk verhaal dat wacht om ontdekt te worden en War Graves Week is de perfecte gelegenheid om precies dat te doen.

"Als wereldleiders in herdenking is het onze missie om ervoor te zorgen dat degenen die in dienst of als gevolg van een conflict stierven, herdacht worden zodat zij, en de menselijke tol van oorlog,voor altijd herinnerd worden."

 

De CWGC moedigt de inwoners van Gemeente Sluis aan om op zoek te gaan naar de verhalen in hun omgeving.